Squash sport

Squash is een sport die volop in beweging is

Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld. Het is een klein beetje vergelijkbaar met het tennisspel, althans in zoverre dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik kunnen maken van muren. Er is dan ook geen net gespannen en de (zachte) bal wordt steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld.

 

25 jaar geleden relatief onbekend, tegenwoordig wordt squash beoefend door een breed publiek. Het is een ideale sport om in relatief korte tijd veel calorieën te verbranden en conditie op te bouwen. Buigen, strekken, rennen en draaien – alle spieren van het lichaam worden getraind. Niet voor niets wordt squash bestempeld als één van de meest gezonde sporten ter wereld. (bron: Forbes magazine).

 

In een uurtje kun je al je energie kwijt. Kleding is geen probleem. Sportbroek, t-shirt en een paar zaalschoenen zijn al voldoende om te gaan squashen. Rackets zijn te huur of te koop in onze shop. Uiteraard krijg je bij de eerste keer uitleg over de spelregels. Wil je alvast wat lezen over de spelregels, klik dan hier.