Squash sport

Squash is een sport die volop in beweging is

Squash is door verschillende wetenschappers uitgeroepen als gezondste sport ter wereld. Je verbrandt er gemiddeld 600 calorieën per uur mee en de sport combineert zowel kracht, fun en cardio.

Squash is dynamisch, snel, kort en effectief balspel op een indoor squashbaan. Voor velen is het dé uitlaatklep om even helemaal los te gaan en je verstand op nul te zetten. Veel mensen denken dat squash te zwaar is, maar dat is niet het geval. Het maakt namelijk niet uit op welk niveau je zit of welke leeftijd je hebt… squash kan iedereen!

Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten  ruimte wordt gespeeld. Het is een klein beetje vergelijkbaar met het tennisspel, althans in zoverre dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik kunnen maken van muren. Er is dan ook geen net gespannen en de (zachte) bal wordt steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld.

25 jaar geleden relatief onbekend, tegenwoordig wordt squash beoefend door een breed publiek. Het is een ideale sport om in relatief korte tijd veel calorieën te verbranden en conditie op te bouwen. Buigen, strekken, rennen en draaien – alle spieren van het lichaam worden getraind.

In een uurtje kun je al je energie kwijt. Kleding is geen probleem. Sportbroek, t-shirt en een paar zaalschoenen zijn al voldoende om te gaan squashen. Rackets zijn te huur of te koop in onze shop. Uiteraard krijg je bij de eerste keer uitleg over de spelregels. Wil je alvast wat lezen over de spelregels, klik dan hier.

En na inspanning komt ontspanning: aan de bar kun je na afloop gezellig een drankje doen!