Squash Hellendoorn

Squash Hellendoorn vierde in 2016 het 25-jarig jubileum. Sinds 1991 is het sportcentrum gevestigd in het voormalige zwembad de Schoolslag. Gestart werd er met 4 squashbanen, maar inmiddels is het centrum uitgebreid tot 6 banen.

Toen eigenaar  Mark Nahuis, destijds net afgestudeerd aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), het squashcentrum opende, was het nog een relatief onbekende sport in deze omgeving. Overgewaaid vanuit Engeland en de voormalige Britse koloniën heeft tegenwoordig bijna iedereen er wel eens van gehoord. Telde Nederland begin jaren negentig zo’n 300 squashbanen, zijn er dit nu ruim 1000. In die 25 jaar dat het squashcentrum in Hellendoorn gevestigd is, hebben al velen uit de omgeving hier gesquasht.

De club kent momenteel zo’n 300 leden, de meesten recreatief, maar er wordt ook in competieverband gespeeld.  Sinds 3 jaar is er zelfs een team dat in de eredivisie van Nederland uitkomt en is Squash Hellendoorn een begrip in squashend Nederland. Ook bracht de club al een aantal talentvolle jeugdspelers naar de top, zoals Dennis en Daniek Krukkert die uitkomen voor het Nederlandse jeugdteam. Squash Hellendoorn is een club waar zowel de recreatieve speler als de meer competitieve speler zich thuis voelt.